Здоров'я Тимошенко не дозволяє їй брати участь у судах, - німецькі лікарі

13 квiтня 20:02

За результатами візиту німецьких лікарів до Харкова буде підготовлено 2 висновки. Один про стан здоров'я Тимошенко, другий про результати обстеження ЦПК "Укрзалізниці", де пропонується лікувати екс-прем'єра. До отримання висновків, Тимошенко не буде госпіталізована.

 

Лікарі німецької клініки "Шаріте" вважають, що стан екс-прем'єра Юлії Тимошенко не дозволяє їй брати участь у судовому процесі.

"З медичної точки зору ми не вважаємо, що було б прийнятним в її нинішньому стані приймати участь у судовому процесі", - заявив 13 квітня журналістам у Качанівській колонії (Харків) після огляду Тимошенко глава правління клініки «Шаріте» Карл Макс Айнхопл.

Він зазначив, що питання участі або не участі Тимошенко в судах є юридичним.

За словами Айнхопла, за результатами візиту до Харкова буде підготовлено 2 висновки. Один про стан здоров'я Тимошенко, другий про результати обстеження ЦПК "Укрзалізниці", де пропонується лікувати екс-прем'єра.

Він пообіцяв, що ці висновки будуть готові в найближчі дні. Висновки будуть передані Тимошенко та українській частині міжнародної медичної комісії.

На запитання, як він оцінює ЦКБ № 5, Айнхопл відповів, що "це гарна лікарня, але це не означає, що поміщення Тимошенко туди гарантує її одужання".

Як зазначила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, нинішній візит німецьких лікарів підтвердив, що проблема носить комплексний характер, медично-психологічно-політичний. Вона висловила жаль, що в нинішній візит менше уваги приділялося медичній частині, і більше політичній.

Водночас, Айнхопл підкреслив, що німецькі лікарі, які беруть участь у роботі комісії, не переслідують жодних політичних цілей.

За його словами, єдина мета яку, як він сподівається, переслідує і українська частина комісії - одужання пані Тимошенко.

Моісеєнко також повідомила, що до отримання висновків німецьких лікарів, Тимошенко не буде госпіталізована.

"На сьогоднішній день це лише рішення Юлії Володимирівни", - підкреслила Моїсеєнко.

Нагадаємо, генеральний прокурор Віктор Пшонка дозволив лікування Тимошенко за межами Качанівській колонії, де вона знаходиться.

Згодом прес-служба Міністерства охорони здоров'я України повідомила, що лікування Тимошенко планується проводити у відділенні патології хребта та периферичної нервової системи Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці», матеріально-технічна база якої «повністю відповідає всім вимогам фахівців з Німеччини, погодженим також всіма фахівцями медкомісії МОЗ» .

Відзначимо також, що попереднє засідання Київського районного суду Харкова за звинуваченням Тимошенко в рамках справи про фінансові порушення корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ) розпочнеться 19 квітня. !zn

Читайте також:

На лікування Тимошенко буде потрібно кілька місяців

У прокуратурі наполягають, щоб Тимошенко дала згоду на лікування в клініці в Харкові

Тимошенко прийме рішення про лікування в стаціонарі після рекомендацій німецьких лікарів, - Власенко

Німецький посол не бачить приводів для зустрічі Меркель з Януковичем