Завтрашній Майдан стартує від Лук'янівського СІЗО

21 листопада 07:17

Святкування Дня свободи 22 листопада розпочнеться о 17.00 мітингом біля Лук'янівського СІЗО, де утримується екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

 

"Ми домовилися з керівниками київських організацій опозиційних партій почати о 17 годині мітинг біля СІЗО. Після закінчення мітингу бажаючі прийдуть на Майдан і висловлять свою думку про нинішню репресивну владу. Там не буде ніяких організованих мітингів, але ми очікуємо багато людей", - повідомив «КоммерсантЪ-Украина" глава київської міської організації партії "Батьківщина" Юрій Одарченко.

Опозиція закликає всіх вийти на головну площу країни о 18.00.

"Ми будемо виконувати указ президента Ющенка про святкування Дня свободи, бо ми - законослухняні громадяни. А у чинного президента є два варіанти - або скасувати указ свого попередника, або самому вийти на Майдан з національним прапором", - сказав голова КУПР Сергій Мельниченко.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення масових акцій у центрі столиці 21 і 22 листопада. КМДА подала позов до суду на прохання київської міліції та Управління державної охорони (УДО). Представники УДО мотивували необхідність заборони 22 листопада акцій у центрі Києва візитом до України у цей день президента Литовської республіки Далі Грібаускайте.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що опозиціонерів, які вийшли на Майдан, "швидше за все" затримувати не будуть.

"Якщо не буде хуліганських дій, то міліція просто складе протоколи на організаторів акції", - пояснив голова управління зі зв'язків із громадськістю МВС Володимир Поліщук.

Учора ввечері співробітники міліції загородили центральну частину Майдану залізними щитами.