Затриманий в Криму кандидат у нардепи від опозиції підозрюється в замаху на вбивство (ВІДЕО)

21 серпня 11:46

У кримській міліції підтвердили затримання кандидата в народні депутати від Об'єднаної опозиції Ігоря Лесіва. Правоохоронці стверджують що в затриманні немає ніякого політичного підґрунтя - порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство.

 

У кримській міліції заявляють, що в затриманні в селищі Чорноморське кандидата в народні депутати від Об'єднаної опозиції Ігоря Лесіва немає політичного підґрунтя, він підозрюється в замаху на вбивство.

Як повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Криму, 19 серпня о 21.30 в чергову частину Чорноморського райвідділу міліції надійшло повідомлення з медустанови смт Чорноморське про те, що у приймальний покій був доставлений 43-річний чоловік з декількома різаними ранами обличчя та тулуба. Дане повідомлення було зареєстровано в установленому законом порядку, розпочата дослідча перевірка.

- У Криму затримано кандидата у нардепи від «Батьківщини»

20 серпня Слідчим управлінням кримського міліційного Главку була порушена кримінальна справа за ознаками складу злочину, передбаченого ст.15 та ч.1 ст.115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 15 років .


«Громадянин, обґрунтовано підозрюваний у скоєнні даного злочину, був затриманий в порядку ст.115 (за підозрою у скоєнні злочину) КПК України та поміщений в ізолятор тимчасового утримання Чорноморського райвідділу міліції. Затриманий був допитаний, йому були роз'яснені його права, надана можливість зв'язатися із захисником. Провина затриманого підтверджується наявною свідковою базою», - відзначили у МВС.

«На даного громадянина прямо вказав потерпілий і кілька свідків події, зокрема, неповнолітні свідки. Були вилучені речові докази, в т.ч. знаряддя вчинення злочину», - повідомили в міліції. В даний час в рамках кримінальної справи призначено проведення низки експертиз, у тому числі судово-медичної.

«Ми офіційно заявляємо про те, що ніякого політичного підґрунтя в даному затриманні немає, співробітники міліції діють суворо в рамках правового поля, з дотриманням чинного законодавства та без урахування політичних переконань як затриманого, так і потерпілого», - говориться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, раніше прес-служба Об'єднаної опозиції «Батьківщина» повідомила, що співробітники міліції смт. Чорноморське увечері 20 серпня затримали кандидата в народні депутати в одномандатному мажоритарному окрузі № 9 від Об'єднаної опозиції Ігоря Лесіва.

За інформацією прес-центру, у Лесіва вилучили посвідчення кандидата в народні депутати. «Співробітники міліції намагаються звинуватити кандидата від опозиції в хуліганстві», - зазначили у повідомленні.

«Лесів є єдиним реальним конкурентом кандидата від Партії регіонів Олександра Нечаєва - генерального директора заводу «Титан» - ставленика олігарха Дмитра Фірташа", - відзначили в прес-центрі. !zn

Читайте також:

Проти Кучми можуть порушити нову кримінальну справу

Україна може надати притулок чеському міністру, обвинуваченому в корупції

СБУ погрожує примусово доставити бютівця на допит у справі «дніпропетровських терористів»