Затриманий у Москві український політолог повернувся на Батьківщину

04 червня 12:49

Солонтай, затриманий 3 червня в московському аеропорту "Домодєдово", повернувся на Батьківщину. Офіційної інформації про причини затримання Солонтая поки не надходило.

 

Український політолог Олександр Солонтай, затриманий 3 червня у московському аеропорту "Домодєдово", повернувся на Батьківщину. Про це повідомив представник російського руху "Солідарність" Михайло Шнейдер.

Солонтай прилетів до Москви, щоб прочитати активістам "Солідарності" лекцію про політичну ситуацію в Україні. В аеропорту його затримали прикордонники, після чого політолога помістили в ізолятор. Незабаром Солонтая оголосили "нев'їзним" і вирішили вислати з Росії. За словами Шнейдера, політолог мав покинути Москву близько 22:00, у результаті він відлетів на кілька годин раніше.

Офіційної інформації про причини затримання Солонтая поки не надходило. Шнейдер готує звернення до прокуратури з проханням перевірити законність того, що сталося. Правозахисник Лев Пономарьов має намір з'ясувати причини депортації Солонтая у ФСБ (раніше надходила інформація, що він також поскаржився до прокуратури).

Солонтай прокоментував депортацію з Росії на своїй сторінці у Facebook: "За російських гебістів соромно, а от за друзів та активістів - навпаки. З перших хвилин затримання активісти у Москві поставили на ноги всі ЗМІ і правозахисників. А найбільш важливою була підтримка з України".

31-річний Олександр Солонтай - директор програми "Практична політика" українського Інституту політичної освіти. У 2006-2010 роках він був депутатом Закарпатської обласної ради. !zn

Читайте також:

Затриманого українського політолога вишлють з Москви назад до Києва ввечері

Опозиція встановила наметове містечко на Майдані

Молодіжний рух у фінансовому полоні

Поліція розігнала табір опозиції в Москві (відео)