Затриманий на хабарі Кашуба за тиждень до цього їздив на антикорупційний тренінг до Німеччини

27 вересня 10:30

У Німеччині були вражені цією історію.

 

Затриманий 11 вересня на хабарі колишній керівник Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба незадовго до цього їздив до Німеччини для проходження тренінгу з запобігання корупції.

Про це у своїй статті для DT.UA пише директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук.

За її інформацією, Кашуба разом іншими співробітниками служби зайнятості проходили навчання у Бонні 3 вересня. Захід відбувся на запрошення німецької сторони.

Як пише Гетьманчук, ті німецькі політики, які переймається боротьбою з корупцією в Україні, досі не можуть оговтатись від цієї ганебної історії.

Нагадаємо, 11 вересня главу Держслужби зайнятості Ярослава Кашубу затримали при отриманні хабара в 600 тисяч грн. Чиновника затримали у службовому автомобілі у центрі Києва під час отримання хабара у розмірі 622 тисяч гривень. За кілька днів після інциденту міністр соціальної політики України Павло Розенко звільнив всіх керівників Державної служби зайнятості.

Детальніше про стратегію Німеччини у вирішенні української кризи читайте у статті Альони Гетьманчук Берлін сказав: "на вибори!" у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".