Засуха програла суд Яценюку

10 квiтня 16:48

Регіоналка вимагала визнати недостовірною поширену Яценюком інформацію про отримання нею банківського кредиту на виборчу кампанію.

 

Печерський райсуд відмовив у задоволенні позову Тетяни Засухи до голови фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка і до ТОВ "Україна-Хост", що стосується інформації про її кредит. Про це рішення повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Суд визнав, що інформація, яка містилася в клопотанні Арсенія Яценюка на засіданні суду за рішенням ОВК-94, не може вважатися негативною і не є недостовірною, оскільки до клопотання була додана копія заяви Тетяни Засухи про отримання кредиту.

Заява була підписана самою Засухою, і на документі містилася резолюція співробітника банку - "В роботі". "Більше того, ні позивач, ні банк не заперечують цього факту", - йдеться у рішенні суду.

"При подачі клопотання Арсеній Яценюк не поширював недостовірну негативну інформацію про позивача, що ганьбить її честь або ділову репутацію. Навпаки, він у встановленому законом порядку звертався у компетентні органи з метою перевірки відомостей про потенційно неправомірні дії Засухи Т.В. ", - зазначає суд.

Як відомо, 8 листопада під час розгляду позову кандидата в депутати за округу 94 Віктора Романюка Яценюк, який представляв його інтереси, подав клопотання про винесення окремого рішення і направлення у прокуратуру інформації про те, що Засуха отримала в "Укргазбанку" кредит на суму близько мільйона гривень.

"Дані кошти, ймовірно, могли бути направлені на підкуп членів окружних виборчих комісій і безпосередньо голови виборчої комісії Мартинюка", - зазначив Яценюк.

Засуха подала до суду щодо поширення нібито недостовірної інформації. Однак Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову Тетяни Засухи.

На парламентських виборах 28 жовтня 2012 за підрахунком голосів на підставі протоколів ДВК в окрузі № 94, кандидат від Об'єднаної опозиції Віктор Романюк отримав 40605 голосів виборців, а кандидат від Партії регіонів Тетяна Засуха - 30941.

Однак після низки судових процесів, ініційованих спостерігачами від партії влади нібито про недопущення їх на виборчі дільниці, ОВК склала підсумковий протокол, в якому не врахувала волевиявлення 30 тисяч виборців і приписала перемогу Тетяні Засусі. !zn