Заступника голови «Батьківщини» Немирю допитали у Генпрокуратурі

19 грудня 19:52

У партії "Батьківщина" заявляють, що перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін знову намагається очорнити опозицію, озвучуючи цього разу інформацію про колишнього віце-прем'єра, заступника голови партії "Батьківщина" Григорія Немирю.

 

Заступника голови партії "Батьківщина" Григорія Немирю в середу допитали у Генпрокуратурі. Про це йдеться в офіційній заяві партії, на коментарі першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна про те, що Немиря ховається, і йому не можуть вручити повістку.

"Діяльність партії "Батьківщина" і, зокрема, її заступника Немирі, здійснювалася і здійснюється тільки в рамках чинного законодавства України. А всі звинувачення пана Кузьміна є нічим іншим, як безглуздими спробами кинути тінь на опозицію", - йдеться у заяві.

"Що ж стосується повісток Немирі про виклик на допит до ГПУ, то існує порядок їхнього вручення, визначений законодавством. І співробітники прокуратури повинні неухильно його дотримуватися, а не намагатися викликати громадянина на допит, починаючи переслідування проти нього, залякуючи його дружину та інших членів його сім'ї", - вказують у партії.

"Так, на цьому тижні співробітникам ГПУ все ж довелося діяти, як того вимагає закон, і Немиря отримав повістку відповідно до вимог чинного законодавства, і сьогодні о 2 дня з'явився на допит, який тривав 3,5 години", - йдеться у документі.

"Що стосується рішення Подільського суду у цивільній справі проти Немирі, хочемо відзначити, що це рішення продемонструвало, як діє ручна система правосуддя від Януковича, в якій не залишилося місця для верховенства права. Але і такий суд відкинув абсурдні вимоги позивача", - заявили у "Батьківщині".

"Сам позов, а також спосіб, в який він розглядався, суперечать нормам законодавства, і є частиною брудної кампанії, спрямованої на дискредитацію успішного опозиційного політика і опозиції в цілому", - вважають в партії.

"Пан Кузьмін заявив, що Немиря програв суд про надання інформації щодо проплат якимись фірмами. Правда полягає в тому, що Подільський суд відмовив у задоволенні абсурдних вимог позивача, визнавши їх необгрунтованими, зазначивши: "звернення до суду безпідставне... задоволенню не підлягає у зв'язку з його необгрунтованістю", - уточнили у політсилі.

Окрім того, у заяві повідомляється, що 14 грудня була подана апеляційна скарга на рішення Подільського райсуду. "Таким чином, пан Кузьмін, якому вже ніхто не вірить ані в нашій державі, ані за її межами, і його поплічники, які розгорнули цю брудну кампанію проти опозиційного політика, просто нахабно брешуть", - підсумували в партії. !zn

Читайте також:

Генпрокуратура зайнялася перевіркою джерел фінансування «Батьківщини»

Слідчі намагалися вручити Немирі повістку в аеропорту

В »Батьківщині» впевнені, що вибори були нечесними і несправедливими

У «Батьківщині» заявили, що Кузьмін намагався зганьбити Тимошенко на весь світ