Заступник голови МЗС Польщі: Україна - не Білорусь, влада не зацікавлена ​​у фальсифікації

02 лютого 07:05

Заступник глави МЗС Польщі вважає, що поки немає підстав порівнювати Україну з «останньою диктатурою в Європі» - Білоруссю, і що нинішня українська влада не зацікавлена ​​у фальсифікації парламентських виборів.

 

Заступник міністра закордонних справ Польщі Єжи Помяновський вважає безпідставним проведення простих аналогій між демократичною ситуацією в Україні та Білорусі, яку західні політики публічно називають «останньою диктатурою» в Європі.

Про це він сказав у Польщі, коментуючи можливість введення Європейським Союзом санкцій проти України у разі проведення недемократичних парламентських виборів 2012 року.

"Зараз у нас немає причин, щоб думати про "чорні" сценарії", - сказав Єжи Помяновський.

Заступник глави МЗС Польщі зазначив, що еліта, яка править в Україні з 2010 року, була обрана на "нормальних виборах", висловивши думку, що вона не буде зацікавлена ​​у фальсифікаціях.

Він також зазначив, що у першу чергу українці за результатами виборів мають оцінити, чи задоволені вони розвитком ситуації в Україні.

Єжи Помяновський згадав Російську Федерацію, де частина громадян виступила на масових акціях протесту проти фальсифікації виборів до Державної думи.

"У кожній країні можуть мати місце порушення виборчих процедур, питання, як це потім вирішується...Влада виправляє або ігнорує, або як Лукашенко розганяє демонстрацію і садить людей до ​​в'язниць", - сказав заступник міністра.

Він зазначив, що демократичності запланованим на осінь виборам в Україні будуть сприяти "ще вільні ЗМІ".

Як відомо, парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію про стан демократії в Україні. У разі невиконання прийнятих у документі рекомендацій, асамблея введе санкції проти країни. Головна вимога ПАРЄ - звільнити членів колишнього уряду.

Нагадаємо, ПАРЄ прийняла резолюцію, що закликає країни Ради Європи приєднатися до режиму адресних санкцій проти Мінська. !zn

Читайте також:

Президент ПАРЄ приїде до України особисто переконатися у правдивості слів Грищенка

Марек Сівець: Україна і Польща «забрели у темну вуличку»

Польща передає Данії головування в ЄС

ПАРЄ прийняла резолюцію щодо Білорусі, закликавши розширити санкції