Заступник глави ГПУ: Тимошенко не звільнять з в'язниці за станом здоров'я

23 квiтня 06:16

Суд може звільнити з-під арешту ув'язнених за станом здоров'я, проте захворювання Тимошенко не значиться у спеціальному переліку хвороб, за якими можливо отримати свободу.

 

Екс-прем'єру Юлії Тимошенко не вдасться вийти на свободу через стан здоров'я. Про це заявив заступник глави ГПУ Євген Блажівський.

«Багато хто використовує хворобу як спосіб пом'якшити умови утримання і навіть зменшити покарання. Звичайно, у СІЗО люди переносять стрес, можуть загостритися хронічні хвороби. Є й справді хворі люди, суд може їх звільнити з-під арешту за станом здоров'я», - сказав він.

«Але Тимошенко вже засуджена, а засуджених можуть звільнити на підставі висновку спеціальної комісії», - додав він.

Він зазначив, що хвороби Тимошенко немає у спеціальному переліку захворювань, за якими можливо отримати свободу.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Віктор Пшонка дозволив лікування Тимошенко за межами Качанівської колонії, де вона перебуває.

Згодом прес-служба Міністерства охорони здоров'я України повідомила, що лікування Тимошенко планується проводити у відділенні патології хребта та периферичної нервової системи Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці», матеріально-технічна база якої «повністю відповідає всім вимогам фахівців з Німеччини, погодженим також всіма фахівцями медкомісії МОЗ» .

У той же час, за словами захисника екс-прем'єра Сергія Власенка, Юлія Тимошенко не довіряє вибору фахівцями Міністерства охорони здоров'я України лікарні для свого лікування. Тимошенко наполягає, щоб її лікували відповідно до рекомендацій, наданих незалежними німецькими лікарями.

Нагадаємо, чинним законодавством можливість лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном не передбачена. !zn

Читайте також:

МОЗ стверджує, що отримало згоду Тимошенко на стаціонарне лікування у Харкові

Тимошенко більше 50 разів відмовлялася від медогляду

У ПР вважають, що у Тимошенко можуть виявити «запалення хитрощів»