Заступник Єфремова: Путін проміняв братство народів на долари

22 грудня 07:38

Москва робить все для того, щоб перешкодити Києву проводити свою власну внутрішню і зовнішню політику, рухаючись виключно в руслі Кремля.

 

«Це зрозуміло, тут немає нічого нового. Але я вважаю, що ані для уряду, ані для президента неприпустимо йти за цим сценарієм», - заявив вважає заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Володимир Зубанов в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

Коментуючи газові перемовини між Україною і Росією, В.Зубанов зазначив, що «важливо не відступати і не здавати національні інтереси, бо правда на нашому боці».

«Цей договір кабальний, його не можна пояснити логічно. Але Росія сьогодні хоче вирішити не лише економічні питання за рахунок бюджету України, за рахунок грошей українців, але і політичні, заганяючи Україну у сферу своїх інтересів через енергоносії», - переконаний політик.

На його думку, «вихід один: продовжувати виконувати той договір, який є, намагаючись шукати спільну мову і домовлятися. Окрім того, потрібно максимально економити, щоб брати якомога менше газу у Росії - 33 млрд кубів і ні кубометром більше».

При цьому В.Зубанов зазначив, що позиція Москви заважає розвитку і підтримці братніх відносин між народами України та Росії: «Я знав масу людей, які поважали Путіна. Це моє коло спілкування - схід і південь України. Але сьогодні маса людей просто перестала його поважати за таке ставлення до України, зневагу до відносин з нашим народом заради якихось тимчасових грошових вливань».

«Народ не розуміє: якщо ми - брати, то чому у нас договір, як у ворогів? Навіть з німцями ціни інші. Виходить, що спільна історія нічого не варта для тих, хто сьогодні сидить у Кремлі», - сказав В.Зубанов.

При цьому він виступив проти створення відповідних проблем Росії. Зокрема, реагуючи на репліку про те, чому Україна не виставила умови РФ щодо членства у СОТ, хоча могла це зробити, В.Зубанов схвалив такий крок уряду.

«Не потрібно йти на конфлікт. Це нічого не дасть нашим країнам. Ми повинні дотримуватися тієї політики, яку ми обіцяли виборцям. А війну з Москвою ми не обіцяли. Ми зможемо захистити українців іншими методами, нехай це буде і важко», - сказав В.Зубанов.