Заступник міністра інформаційної політики відмовився від своїх слів про продаж місць у БПП

21 грудня 16:59

Біденко заявив про те, що згадані ним у сюжеті "Слідство.Інфо" люди не мають ніякого відношення до тих звинувачень, які там звучать.

 

Заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко прокоментував підняте в ЗМІ інтерв'ю 2014 року, на якому він повідомляє про продажу місць в "Блоці Петра Порошенко", а також називає дійових осіб.

"Мені надзвичайно прикро, що мої коментарі 2014 року до сьогоднішнього дня використовуються брудними технологами для зведення політичних рахунків. Я підкреслюю в черговий раз: я не мав жодного права, жодного доказу для того, щоб називати прізвища, факти, події, оскільки такою інформацією не володів і фактично переказував чутки", - написав він у своєму блозі на "Українській правді", також зазначивши, що казал раніше це автору інтерв'ю.

Він також підкреслив, що визнає свою провину.

"Я щиро перепрошую – в черговий раз – у всіх людей, чия репутація страждає через мої необдумані слова. Ані Гліб Загорій, ані інші люди, згадані мною – не мають жодного стосунку до тих обвинувачень, що звучать у відповідному сюжеті", - додав заступник міністра інформаційної політики.

Інтерв'ю з Артемом Біденко було записано в 2014 році, коли той обіймав сто шосте місце у виборчому списку президентської політсили. Тоді Біденко, що Жванія курирував продаж місць у виборчому списку. За його словами, всього було продано від 10 до 20 "спонсорських" місць у прохідній частині списку, за кожне з яких кандидати заплатили від 5 до 10 мільйонів доларів. Серед осіб, що купили місце в списку, Біденко назвав, гендиректора фармацевтичної фабрики "Дарниця" Гліба Загорія. У той же час, за словами Біденка, БПП відмовилися включати до списку президента АТ "Укравто" Таріела Васадзе.

Нагадаємо, що народний депутат Олександр Онищенко, якого розшукують за підозрою у скоєнні економічних злочинів, заявив про те, що заплатив за реєстрацію своєї кандидатури на виборах у Верховну Раду в 2014 році 6 мільйонів доларів. Жванія, як стверджує Онищенко, отримав від нього вказану суму, після чого голова ЦВК Михайло Охендовський зареєструвала його кандидатом у депутати по мажоритарному округу №93 в Київській області.

Детальніше про "записи Онищенка" та наслідки їх передачі іноземним спецслужбам читайте в статті Юлії Мостової "Пірнають усі!" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".