Засідання Верховної Ради 26 січня: онлайн-трансляція

26 сiчня 10:00

Дивіться онлайн-трансляцію засідання Верховної Ради на ZN.UA.

 

Верховна Рада розпочала своє засідання у вівторок, 26 січня.

Згідно порядку денного, Рада 26 січня розгляне проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 23 грудня 2015 про прийняття в цілому як закон проекту Закону України про проведення позачергових виборів Криворізького міського голови (проект н. д. Папієва надано 31.12.2015).

Депутати також включать до порядку денного сесії проект Закону про Державний прапор України (від 15.10.2015 № 17170/0 / 2-15 надано 23.10.2015, подання Комітету вручено 26.01.2016), а також проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Антимонопольний комітет України" (щодо діяльності адміністративної колегії), проект Закону № 3097 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення розрахунків у паливно-енергетичному комплексі щодо державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія" Енергоатом ". Крім того, будуть включені в поветку денного сесії і такі: проект Закону № 3150, 3150-1 про внесення зміни до статті 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту членів сімей загиблих", Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" (щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання.

Для повторного розгляду з пропозиціями президента України такі законопроекти будуть розглянуті: закон України 1793 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за порушення законодавства у сфері підтвердження відповідності, виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції, робіт і послуг у військовій сфері" з пропозиціями президента України від 07.08.2015, № 2561 закон України "Про органи внутрішніх справ" з пропозиціями президента України від 29.07.2015, закон України 1547 "Про внесення змін до Закону України" Про організацію оборонного планування "(нова редакція) з пропозиціями президента України.

У другому читанні парламентарі розглянуть проект Закону 2090а про внесення змін взакон України "Про державне оборонне замовлення" за формування та виконання державного оборонного замовлення, проект Закону 2254 про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми та ін

Читайте також: Депутати заблокували трибуну Ради: вимагають перевиборів у Кривому Розі

Другий тур місцевих виборів відбувся в Україні 15 листопада. У Кривому Розі за його результатами оголосили обраним мером екс-регіонала, члена партії "Опозиційний блок" Юрія Вілкула.

За даними, представленим 16 листопада на офіційному сайті Центрвиборчкому, Вілкула підтримали 89 209 виборців (49,25%). Його опонент Юрій Милобог (Об'єднання "Самопоміч") набрав 88 457 (48,83%) голосів.

За підсумками виборів, Милобог лідирував в шести з семи районів Кривого Рогу. Однак, Вілкулу вдалося отримати більшість голосів в Інгулецькому районі Кривого Рогу. Це забезпечило йому перевагу в 752 голоси.

17 листопада біля будівлі міськвиконкому Кривого Рогу почалася акція протесту проти фальсифікації виборів мера. На думку протестувальників, перемога Вілкула є результатом системних порушень на низці дільниць, що призвело до спотворення результату волевиявлення громадян.

7 грудня Криворізький виборчком звернувся до Ради з проханням призначити повторні вибори міського голови.

23 грудня Верховна Рада прийняла закон про проведення позачергових виборів мера у Кривому Розі.