Засідання суду у справі ЄЕСУ знову пройде без Тимошенко

22 березня 09:57

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовилася від участі в судовому засіданні у справі ЄЕСУ у п'ятницю.

 

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко знову не буде доставлена на чергове засідання суду в Харкові у справі ЄЕСУ. Про це у п'ятницю, 22 березня повідомила прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

Як відзначили у відомстві, начальник Качанівської виправної колонії № 54 Ігор Колпащиков ознайомив засуджену з викликом її у Київський районний суд Харкова для участі у судовому засіданні 22 березня.

За повідомленням прес-служби, Тимошенко відмовилася спілкуватися на тему свого етапування до суду для участі в засіданні: відвернулася від керівника установи та на питання, чи готова вона їхати до суду, взагалі не відповіла.

У той же час, засуджена передала керівникові колонії власноруч написану заяву, в якій, зокрема, йдеться , що вона не бачить підстав брати участь у зазначеному судовому засіданні. Крім того, Тимошенко вимагає від суду розглянути її клопотання по суті.

"Засуджена не враховувала роз'яснення Колпащикова про те, що слухання кримінальної справи, а також розгляд будь-яких клопотань судом по суті справи за відсутності підозрюваного, не передбачено чинним законодавством. Тимошенко, проігнорувавши всі зауваження і питання керівника колонії, не дала згоди на етапування її до суду", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Попереднє засідання у справі ЄЕСУ відбулося ще 19 квітня 2012 року. Екс-прем'єр жодного разу не була присутня на засіданнях суду.

У рамках справи ЄЕСУ екс-прем'єрові Тимошенко пред'явлені звинувачення у п'яти епізодах.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

В даний час Тимошенко проходить курс лікування в одній з місцевих лікарень. Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін). !zn