Заради виборів у Києві опозиція розблокувала Верховну Раду

16 квiтня 09:59

У залі засідань Верховної Ради близько 50 депутатів, розблокована трибуна.

 

Парламентська опозиція розблокувала трибуну Верховної Ради. У сесійній залі перебуває близько 50 народних депутатів різних фракцій. Політки не блокують трибуну і президію парламенту. Також у залі засіданні відсутні будь-які банери і плакати з гаслами.

Раніше народний депутат від во "Батьківщина" Олександр Бригинець на своїй сторінці у Fаcebook написав, що до порядку денного сьогоднішнього засідання Верховної Ради України внесено опозиційні питання, однак голосів для їхнього прийняття, швидше за все, не вистачить.

Нагадаємо, 2 квітня опозиція у черговий раз заблокувала трибуну парламенту, вимагаючи призначення чергових виборів мера Києва і Київради.

4 квітня провладні депутати провели "альтернативне засідання" поза межами сесійної зали Верховної Ради, в будівлі комітетів на вулиці Банковій 6/8, на якому прийняли близько 20 законів. Опозиція розцінила ці збори як незаконні і закликала більшість повернутися в Раду. В той же час, 5 квітня, коли представники всіх партій зібралися в залі, опозиціонери продовжували блокаду. В результаті депутати розійшлися до 16 квітня. !zn

Читайте також:

В опозиції визнали, що голосів для ухвалення законів у них немає

У ПР пропонують за блокування трибуни ввести матеріальну відповідальність

Якщо опозиція не розблокує Раду, регіонали будуть збиратися поза стінами парламенту