Захист заарештованих у Лівії українців наполягає на їх невинності

21 травня 12:53

Наступне засідання лівійського суду у справі затриманих українців, обвинувачених у співпраці з режимом Каддафі, пройде 4-го червня поточного року. До цього часу сторони можуть подати нові матеріали справи. На сьогоднішньому засіданні лівійського суду були знову озвучені звинувачення в бік затриманих, захист їх спростовував.

 

Наступне засідання у справі українців, обвинувачених лівійською владою у пособництві режиму Муамара Каддафі, призначено на 4 червня.

На сьогоднішньому засіданні лівійського суду були знову озвучені звинувачення в бік затриманих, захист їх спростовував, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

"На сьогоднішньому засіданні пройшли дебати за участю сторони обвинувачення і адвокатів затриманих", - повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

За його словами, українцям знову було зачитано звинувачення - пособництво режиму Муамара Каддафі. У свою чергу захист виступив із фактами, які доводять непричетність затриманих до військових дій.

Дікусаров зазначив, що наступне засідання пройде 4-го червня поточного року, до цього часу сторони можуть подати нові матеріали справи.

"Українці відчувають себе задовільно, на засіданні був присутній посол України у Лівії, який з ними спілкувався", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що 27 серпня 2011 року лівійським повстанським батальйоном "Кака" були затримані 25 громадян України, Білорусі та Росії. Всій групі пред'явлено звинувачення у відновленні військової техніки, яка використовувалася режимом Каддафі для "знищення лівійського народу". !zn

Читайте також:

У Лівії прихильникам Каддафі закрили доступ до парламенту

У МЗС назвали чутками інформацію про пропозицію Лівії звільнити українців в обмін на літак

ЗМІ: Лівія готова обміняти полонених українців на літак за $25 мільйонів