Захист Волги прийме рішення про апеляцію, коли отримає текст вироку

24 вересня 19:10

Сторона захисту колишнього глави Держфінпослуг обіцяє використати весь правовий арсенал у випадку підготовки апеляційної скарги на вирок.

 

Захист екс-глави Державної комісії України з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) Василя Волги вивчить можливість подачі апеляції на вирок Шевченківського райсуду Києва.
"Ми отримаємо текст вироку, його вдумливо вивчимо, з олівцем у руках, звичайно ж, разом з Василем Волгою, і тоді будемо приймати остаточне рішення про подачу, або неподання (апеляції)", - сказав адвокат Волги Євген Солодко журналістам 24 вересня.
"Якщо ми будемо подавати апеляцію, то наша позиція залишається незмінною: за хабарі Волга невинний. Хабар брали під нього, використовуючи його прізвище", - нагадав адвокат позицію захисту.
Солодко не став однозначно стверджувати про те, що захист може не оскаржити вирок суду.
Він повідомив, що поки що В.Волга залишатиметься в СІЗО, і його не буде етаповано до виправної установи. "Він буде перебувати у слідчому ізоляторі", - сказав він.
Адвокат підкреслив, що на оскарження рішення дається 15 днів.
У свою чергу Волга підкреслив, що для нього не було несподіванкою рішення суду.
"5 років, це практично те, що хотіла прокуратура", - прокоментував він.
"Перша інстанція (суду) лабораторну роботу на правосуддя не пройшла", - сказав Волга.
Він також підтвердив намір оскаржити рішення суду.
Волга зазначив, що поки не думав над тим, чим буде займатися, якщо вирок залишать у силі і йому доведеться відбути термін у в'язниці.
"Буде день - буде їжа", - додав він.
Як повідомлялося, суд визнав екс-главу Держфінпослуг Волгу винним у спробі отримати хабар і засудив його до 5 років позбавлення волі, без конфіскації майна.
Згідно з вироком, Волзі заборонено 3 роки обіймати організаційно-розпорядницькі і адміністративно-виконавчі посади в організаціях та установах усіх форм власності. !zn
Читайте також: