Захист Тимошенко вважає, що клопотання щодо «газової справи» буде відхилено

02 грудня 11:17

При розгляді апеляції на вирок щодо «газової справи» по суті, клопотання захисту про зміну запобіжного заходу та проведення судового слідства буде відхилено. Таку думку висловив керівник групи захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

 

У свою чергу, Сергій Власенко розповів, що на розгляд апеляції 13 грудня захист знову подаватиме клопотання, яке заявляв на попередньому розгляді скарги. За його словами, мова буде йти про відвід судді-доповідача на попередньому розгляді Олени Ситайло (апеляція по суті розглядається колегією з трьох суддів і суддею-доповідачем, яка була на попередньому засіданні - ІФ).

«Суддя Ситайло вже наговорила на 10 відводів. Швидше за все, ми почнемо з цього... - ще раз поставимо питання про проведення судового слідства, про зміну запобіжного заходу вже перед трійкою суддів, але боюся, що відмова (задоволення цих клопотань - ІФ) буде формальною», - підкреслив С.Власенко.

Він припустив, що колегія суддів не стане задовольняти ці клопотання, пославшись на те, що це вже вирішувалося на попередньому засіданні.

Нагадаємо, вчора Апеляційний суд Києва визнав можливим попередній розгляд скарги екс-прем'єра Ю.Тимошенко на вирок у «газовій справі» без присутності у залі екс-прем'єра.

Печерський райсуд Києва 11 жовтня визнав Ю.Тимошенко винною у «газовій справі». Зокрема, суд визнав, що екс-прем'єр перевищила повноваження при підготовці директив для газових перемовин з РФ у 2009 році.

Ю.Тимошенко засуджено на 7 років позбавлення волі
, цей термін починається з 5 серпня, коли екс-прем'єра було арештовано в залі суду. Крім того, Ю.Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі.

Суд також задовольнив позов НАК «Нафтогаз України» до Ю.Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії на суму понад 1,5 млрд грн.

24 жовтня захист Ю.Тимошенко подав апеляцію щодо «газової справи».

21 жовтня захисник Ю.Тимошенко заявив, що проект апеляції на вирок Печерського суду Києва щодо екс-прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко складається зі 120 сторінок.