Захист Тимошенко ще раз попросить суд відпустити її на поруки

08 серпня 11:57

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Юрій Сухов вкотре подав клопотання про зміну запобіжного заходу для своєї підзахисної.

 

Після перерви в судовому засіданні адвокат зачитав клопотання про те, що Ю.Тимошенко готові взяти на поруки видатні громадські діячі, герої України, представники творчої інтелігенції.

Зокрема, серед готових поручитися за Ю.Тимошенко письменники Марія Матіас, Юрій Мушкетик, Іван Дзюба, поет Дмитро Павличко, актриса Ада Роговцева, співак Олександр Пономарьов, переможниця пісенного конкурсу Євробачення-2004 Руслана Лижичко.

Серед готових поручитися за Ю.Тимошенко - кілька народних депутатів, депутати регіонального рівня, керівники громадських організацій, представники деяких козачих організацій.

Суддя Родіон Кірєєв заявив, що клопотання буде розглянуто після допиту свідків.

У даний час до суду прибув і готується дати свідчення голова МЗС України Костянтин Грищенко, який у 2009 році був послом України в РФ.

Нагадаємо, сьогодні суд відхилив два клопотання про зміну запобіжного заходу Ю.Тимошенко.

5 серпня суддя Р.Кірєєв змінив Ю.Тимошенко запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт за клопотанням держобвинувачення. Прокурори заявили дане клопотання після допиту в якості свідка прем'єр-міністра Миколи Азарова.

13 квітня Генпрокуратура пред'явила звинувачення Ю.Тимошенко у перевищенні посадових повноважень при складанні «газових» контрактів у 2009 році.

14 липня Ю.Тимошенко взяла на себе всю відповідальність за підписання контрактів між НАК «Нафтогаз» і «Газпромом», укладених в 2009 році.