Захист Тимошенко подає на Кузьміна до лондонського суду

23 квiтня 04:44

Адвокати Тимошенко подадуть до суду на першого заступника генерального прокурора за поширення брехливої ​​інформації. Позов подадуть до лондонського суду, оскільки Кузьмін розповсюдив інформацію в мережі британської телекомпанії.

 

Захист Юлії Тимошенко має намір подати до суду в Лондоні на першого заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна за поширення неправдивої інформації.

Про це заявив захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко в неділю в ефірі каналу ТВі.

«Ми подаємо на цьому тижні заяву на пана Кузьміна до одного із судів Лондона за фактом поширення неправдивої інформації в інтерв'ю Бі-Бі-Сі. І в Лондоні, де суд не залежить від Януковича з Азаровим, там і подивимося», - сказав Власенко.

Він зазначив, що позов подається до лондонського суду, оскільки Кузьмін розповсюдив інформацію в мережі британської телекомпанії. Відповідаючи на питання про наслідки рішення цього суду, Власенко зазначив, що «є багато цікавих варіантів».

«Окрім того, що поширена Кузьміним інформація буде визнана брехливою, є низка додаткових опцій. За певних обставин пан Кузьмін може бути визнаний кримінальним злочинцем у Великобританії», - сказав він.

Раніше, 11 квітня, повідомлялося, що Об'єднання опозиційних партій Комітет опору диктатурі закликало європейську спільноту не вірити заявам першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна про колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. !zn

Читайте також:

Тимошенко: Якщо Росія прогарантує незалежність Межигір'я, Україну здадуть легко і не замислюючись

Суддя відмовив захисту Тимошенко навіть у тих клопотаннях, які вона не заявляла

Кримінально-процесуальний кодекс буде «фіговим листком», якщо не звільнити Пшонку і Кузьміна, - БЮТ