Захист Тимошенко не встиг ознайомитися з матеріалами справи щодо ЄЕСУ

28 березня 10:32

Дочка Тимошенко і адвокат Плахотнюк не встигли ознайомитися з матеріалами справи проти екс-прем'єра про діяльність ЄЕСУ. Власенко вважає, для належного ознайомлення з матеріалами суд мав би дати захисту Тимошенко не менше року.

 

Деякі захисники екс-прем'єра України Юлії Тимошенко не встигли вчасно ознайомитися з матеріалами кримінальної справи проти екс-прем'єра про діяльність корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ). Про це заявив стверджує захисник Сергій Власенко.

«У мене сильне відчуття, що матеріали справи все одно передадуть до суду, незважаючи на те, що частина захисників не ознайомилася. Або обмежать якоюсь смішною цифрою: 5 днів або 10 днів», - заявив він.

За його словами, обмеження в ознайомленні з матеріалами справи до 28 березня 2012 року не повинні стосуватися нових захисників екс-прем'єра у цій справі, які були допущені до процесу лише кілька днів тому.

«Те обмеження, яке встановлено Київським судом Харкова, стосується тільки Тимошенко і захисників Власенка та Кожем'якіна, а на сьогоднішній день у справі є ще два захисники - це Євгенія Тимошенко та Олександр Плахотнюк», - сказав він.

За його словами для повноцінного і належного ознайомлення з матеріалами справи щодо корпорації ЄЕСУ суд мав би дати захисту Тимошенко не менше року.

Нагадаємо, раніше СБУ заявляла, що Тимошенко та її захист усвідомлено затягують ознайомлення з матеріалами справи щодо корпорації ЄЕСУ.

Київський районний суд Харкова зобов'язав Юлію Тимошенко та її захист ознайомитися з матеріалами справи щодо ЄЕСУ до 28 березня. Обгрунтовуючи своє клопотання, начальник слідчого відділу УСБУ в Харківській області Микола Грабік заявив, що з 23 січня по 7 лютого Тимошенко не ознайомилася з жодним листком матеріалів кримінальної справи. !zn

Читайте також:

КСУ дозволив обмежувати час на ознайомлення зі справою

Влада затягує розгляд справи Тимошенко в Європейському суді, - адвокат

Власенко: На Тимошенко можуть завести нову кримінальну справу