Захист Тимошенко не коментуватиме «шизофренію» Кузьміна

05 жовтня 07:30

Адвокати екс-прем'єра не мають наміру звертатися з відповідною заявою щодо листа заступника генпрокурора України Рената Кузьміна до Конгресу США, в якому він повідомляв про те, що Тимошенко підозрюють в причетності до вбивств 4 осіб.

 

Лист заступника генерального прокурора Рената Кузьміна у Конгрес США - це шизофренія, тому адвокати екс-прем'єра Юлії Тимошенко звертатися з відповідною заявою не будуть. Таку думку висловив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

«Навіщо коментувати шизофренію? Завтра Кузьмін заявить, що Тимошенко розіп'яла Христа, а Інна Богословська буде у нього свідком», - сказав Власенко.

«Це набір слів, який не має ніякого стосунку до юриспруденції, людина не розуміє базових принципів невинуватості - до рішення суду ніхто не має права говорити такі речі», - вважає адвокат, пише Коммерсант-Украина.

Нагадаємо, 3 жовтня перший заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін звернувся з відкритим листом до конгресу США, в якому пояснив ситуацію з екс-прем'єром Юлією Тимошенко. У листі Кузьмін акцентує увагу конгресменів на тому факті, що Тимошенко підозрюють в причетності до вбивств 4 осіб, і він готовий надати американській стороні для ознайомлення документи слідства та докази винності Тимошенко.

4 жовтня заступник голови партії «Батьківщина», колишній віце-прем'єр-міністр України Григорій Немиря заявив, що звернення Кузьміна в Конгрес США є свідченням непрофесіоналізму його автора і черговою спробою зганьбити екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко світі.

Як повідомлялося, 22 вересня Сенат США прийняв резолюцію S.Res. 466. Документ закликає до звільнення з в'язниці колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, а також проведення парламентських виборыв «чесно та прозоро у відповідності до стандартів ОБСЄ».

Разом з тим, МЗС України висловив сумнів з приводу загальної підтримки резолюції. У відомстві, зокрема, вказали, що текст резолюції не проходив обговорення на засіданні комітету Сенату США з міжнародних прав і був прийнятий в пакеті з 11 іншими документами з різних питань

Нагадаємо, 18 червня повідомлялося про те, що Генпрокуратура встановила причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до банди донецьких кілерів, засуджених за вбивство у 1996-му році депутата Євгена Щербаня.

Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що ГПУ має намір висунути Тимошенко звинувачення в причетності до вбивства депутата, але перешкодою є тривала хвороба екс-прем'єра. За його словами, у разі тривалої хвороби Тимошенко Генпрокуратура може призначити їй судово-медичну експертизу для встановлення можливості участі в слідчих діях у справі про вбивство Щербаня

Раніше Руслан Щербань направив послу США в Україні Джону Теффту лист з проханням сприяти розслідуванню вбивства Євгена Щербаня, зокрема вплинути на американську владу, яка, на його думку, не хоче допомагати в цьому розслідуванні.

30 березня 2012 перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що зараз «активно» розслідується справа, у якій Лазаренко і Тимошенко підозрюються в причетності до організації вбивства Щербаня в 1996 році. !zn


Читайте також:

У «Батьківщині» заявили, що Кузьмін намагався зганьбити Тимошенко на весь світ

Кузьмін пообіцяв надати конгресу США докази причетності Тимошенко до 4 вбивств

Сенат США прийняв резолюцію щодо України з вимогою звільнити Тимошенко

Кузьмін попереджав Тимошенко, що на неї «повісять» справу Щербаня

ГПУ готова пред’явити Тимошенко обвинувачення у справі про вбивство Щербаня