Захист Тимошенко: Екс-прем'єр живе тільки на знеболюючому

15 листопада 13:21

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко живе тільки на знеболюючому. Про це заявив адвокат Сергій Власенко.

 

С.Власенко підкреслив, що діагноз Ю.Тимошенко досі не поставлено.

Він нагадав, що захист подав не одне клопотання до Апеляційного суду, щоб до неї пустили лікарів, а також провели діагностику у будь-якій лікарні на вибір суду.

«Я, не будучи професіоналом у цій сфері, проконсультувався з лікарями і вони всі в один голос відзначають, що проблеми з хребтом неможливо діагностувати без спеціального медичного обладнання - МРТ, УЗД та інших технічних засобів. Медики зазначають, що таких можливостей у СІЗО немає», - сказав С.Власенко.

Нагадаємо, екс-прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко було заарештовано 5 серпня цього року і відтоді вона знаходиться в СІЗО.

11 жовтня Печерський районний суд визнав Ю.Тимошенко винною в перевищенні влади при укладанні газових контрактів з Росією у 2009 році і визначив їй покарання у вигляді позбавлення волі терміном на сім років.

З моменту арешту Ю.Тимошенко її захисники неодноразово заявляли про погіршення стану її здоров'я.

9 листопада захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна не може пересуватися без сторонньої допомоги.

Раніше захисник екс-прем'єра М.Сірий повідомив, що за станом здоров'я колишнього прем'єра стежить комісія лікарів, частину з них включено до комісії за наполяганням Ю.Тимошенко