Захист пообіцяв переконати Тимошенко вставати в суді

10 серпня 08:54

Адвокат екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Микола Сірий пообіцяв суду переконати його підзахисну вставати.

 

Про це він заявив М.Сірий, вимагаючи дотримання законної процедури ведення справи.

Адвокат зачитав заяви низки європейських установ, які вимагають встановити справедливу процедуру розгляду і сказав, що його підзахисна буде дотримуватися процедури, якщо її буде дотримуватися інша сторона процесу.

«Якби суд забезпечив справедливу процедуру, і в цю процедуру, у першу чергу, повірила б сторона захисту, тоді б я взяв на себе прямий обов'язок переконати Ю.Тимошенко встати. Я знайду слова і юридичне обгрунтування. Якщо цього не станеться, я публічно вийду з цього процесу», - сказав він.

За його словами, суддя Р.Кірєєв постійно заявляє, що він головуючий у справі. «Чи можна головувати, якщо у президії сидить одна людина? Можна бути головуючим серед колегії суддів. Ви постійно говорите, що суд порадився на місці «для прийняття рішень». З ким він порадився, якщо за кафедрою сидить один суддя?», - додав адвокат.

М.Сірий звернув увагу Р.Кірєєва на те, що він неправильно ставить питання свідкам, «не оголошуючи предмета злочину Тимошенко». «Це дуже зручно тому свідкові, який прийшов лити бруд», - переконаний Сірий.