Захист оскаржив постанову про арешт Тимошенко у справі ЄЕСУ

13 грудня 08:43

Захист екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко оскаржив постанову Шевченківського районного суду Києва про обрання для екс-прем'єра запобіжного заходу у вигляді арешту у справі корпорації ЄЕСУ, однак, за словами адвоката Олександра Плахотнюка, ця постанова залишається чинною.

 

Він підкреслив, що оскарження в апеляційному порядку постанови про обрання запобіжного заходу не зупиняє дії постанови суду.

За його словами, «такі постанови набувають чинності негайно, апеляційне оскарження в даному випадку не скасовує арешт».

З цього випливає, що навіть якщо Апеляційний суд Києва у вівторок змінить запобіжний захід для Ю.Тимошенко у «газовій справі», діє постанова Шевченківського райсуду про її арешт у справі корпорації ЄЕСУ.

8 грудня Шевченківський суд Києва на виїзному засіданні безпосередньо у слідчому ізоляторі за поданням Служби безпеки України обрав екс-прем'єру ще один запобіжний захід у вигляді арешту - у справі, що стосується корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ).

Нагадаємо, Державна податкова служба об'єднала чотири кримінальні справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко в одну.


Ю.Тимошенко пред'явлено звинувачення в організації приховування $165 млн валютної виручки корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ), розкраданні бюджетних коштів, ухиленні від сплати податків на загальну суму 47 млн ​​грн шляхом введення схеми розрахунків за товарно-матеріальні цінності та приховування доходів ЄЕСУ з використанням офшорних компаній. Як відомо, податкова міліція почала розслідувати чотири кримінальні справи, що стосуються діяльності корпорації ЄЕСУ у 1995-1997 роках, коли корпорацію очолювала Ю.Тимошенко.