Захист Луценка подав скаргу на Вищий спецсуд

13 грудня 11:25

Адвокати екс-глави МВС вважають, що Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ затягує розгляд справи щодо першого вироку Юрія Луценка.

 

Захист Юрія Луценка направив скаргу на Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ за затягування з призначенням розгляду справи щодо першого вироку екс-главі МВС.

Відповідна скарга була подана адвокатом Олексієм Баганцем у Київський окружний адміністративний суд 12 грудня, повідомила керівник прес-служби "Народної самооборони" Лариса Сарган.

Вона підкреслила, що пройшло вже 4 місяці відтоді, як захист Луценка подав скаргу до Вищого спеціалізованого суду на рішення Печерського райсуду Києва у справі Луценка про зловживання службовими повноваженнями глави МВС на користь його водія.

"Адвокати Луценка розуміли, що, можливо, це (зволікання) було пов'язано з виборами, що судді не хотіли розглядати це до виборів - його касаційну скаргу, - але вже після виборів пройшло, дай Боже, скільки часу і досі так і не призначили цю дату (розгляду)", - зазначила Сарган.

"Тобто суддя вже реально порушує всі норми закону, які визначені для того, щоб розглядати скаргу в суді", - додала вона.

Нагадаємо, в лютому 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі за перевищення службових повноважень на посаді міністра внутрішніх справ у 2007-2010 роках. !zn

Читайте також:

Уряд готовий до кінця року виплатити Луценку 15 тисяч євро за незаконний арешт

Юрію Луценку може знадобитися операція

Лікарі не мають наміру лікувати Луценка в лікарні