Захист удови Гонгадзе оскаржить вирок Пукачу

29 сiчня 16:15

Валентина Теличенко має намір опротестувати ту частину рішення суду, в якій сказано, що вбивство журналіста не мало замовного характеру.

 

Представник інтересів вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко має намір подати апеляцію на вирок Олексію Пукачу, якого суд визнав винним у вбивстві Георгія Гонгадзе та засудив до довічного ув'язнення.

"Будемо подавати апеляцію, оскільки я не погоджуюся з тим, що відсутній замовний характер злочину. Крім кар'єрних мотивів, які мали місце в діях Пукача, був мотив виконати замовлення", - сказала Валентина Теличенко.

"Мене дивує, що суд визнав доведеною наявність вказівки Пукачу від Кравченка і одночасно не побачив замовний характер вбивства", - додала вона.

- Пукач заявив, що Кучма і Литвин повинні сидіти з ним в одній клітці

Водночас представник інтересів матері журналіста, Андрій Федур, сумнівається у доцільності оскарження вироку.

"Я, швидше за все, не буду подавати апеляцію, бо я не вірю в об'єктивність і неупередженість цієї справи", - сказав він журналістам.

29 січня Печерський райсуд Києва визнав екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача винним у вбивстві опозиційного журналіста Георгія Гонгадзе у 2000 році і засудив його до довічного позбавлення волі, конфіскації майна і позбавив звання генерал-майора.

При цьому суд прийшов до висновку, що офіційного завдання з проведення оперативно-розшукових заходів щодо журналіста не було. І ні Пукач, ні троє раніше засуджених за вбивство Гонгадзе міліціонерів (Протасов, Попович, Костенко), не мали права проводити такі заходи.

Водночас суд відмовився прийняти до уваги записи, зроблені екс-майором державної охорони Миколою Мельниченком у кабінеті другого президента Леоніда Кучми, з яких виходить, що вказівки про викрадення журналіста виходили від вищих державних осіб. !zn

Читайте також:

Суд відмовився визнавати плівки Мельниченка доказом

Провина Пукача в перевищенні влади і вбивстві Гонгадзе доведена, - вирок

Пукач убив Гонгадзе, "вибиваючи" з нього зізнання у шпигунстві

Кучму знову визнали непричетним до вбивства Гонгадзе