Захист Тимошенко своїх свідків до суду поки відправляти не хоче

18 квiтня 07:24

У захисту Юлії Тимошенко є багато своїх свідків, але поки вони не планують їх допитувати.

 

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко не стане клопотати про допит в суді на стадії досудового слідства своїх свідків у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня. Про це заявив 17 квітня захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Ні, не будемо", - сказав Власенко, зазначивши при цьому, що свідки захисту є і їх багато. Між тим він не став уточнювати, хто вони.

Власенко не зміг відповісти на питання, чи буде захист клопотати про допит в суді на стадії досудового слідства свідків звинувачення. "Ми поки що не знаємо, будемо заявляти клопотання з допиту свідків звинувачення, чи не будемо. За станом на сьогодні, ми просто не знаємо, кого ми могли б допитати в судовому засіданні під час досудового слідства зі свідків тих, хто був допитаний прокуратурою, оскільки захист, як ми неодноразово говорили, не має доступу до матеріалів справи всупереч вимогам закону. Все тих же шість томів матеріалів справи захист тримав у руках з більш ніж 50, про які говорив Пшонка", - підкреслив Власенко.

Він зазначив, що проблеми з доступом захисту до матеріалів справи свідчать про пропагандистський характер процесу і відсутність рівності сторін. "Я ще раз підкреслюю, що свідомо створюються моделі пропагандистського характеру, а не юридичного. Немає ніякогї рівності сторін у цьому процесі. Немає ніякої можливості проводити професійний захист, ґрунтуючись на матеріалах справи. Ми робимо це професійно, але ми це робимо, спираючись виключно на наші знання, іноді на нашу ерудицію, на наше розуміння ситуації та аналіз зовнішніх факторів. Але ми не можемо цього робити, ґрунтуючись на матеріалах справи. У нас їх немає", - констатував захисник Тимошенко.

Раніше Власенко заявив, що рішення про проведення допиту помічника Павла Лазаренка Петра Кириченка у справі Щербаня прийнято з порушенням вимог КПК.

Нагадаємо, 18 квітня екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко звернулася до адміністрації Качанівської колонії із заявою, в якій вимагає доставити її в Київ 19 квітня на засідання суду з наступного допиту свідка у справі про вбивство Євгена Щербаня Петра Кириченка. !zn

Читайте також:

У справі Щербаня допитають екс-помічника Лазаренка

Гайдук заявив, що Щербань уникав зустрічей з Тимошенко, але бачився з Лазаренком

Кучма дав свідчення у справі проти Тимошенко