Захист Луценка оскаржить його вироки в ЄСПЛ

10 квiтня 13:54

Якщо ЄСПЛ визнає незаконним вирок колишньому главі МВС, захист буде домагатися притягнення до кримінальної відповідальності причетних до засудження Юрія Луценка.

 

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка має намір оскаржити в Європейському суді з прав людини винесені колишньому главі МВС вироки, законність яких підтвердив Вищий спецсуд. Про це 10 квітня заявив адвокат Олексій Баганець.

"Те, що написали судді суду касаційної інстанції в першій і другій ухвалі за вироками Луценка про те, що вони не знайшли підтвердження фактів порушення права екс-міністра на справедливий суд, я вас запевняю, що Європейський суд з прав людини ці порушення знайде", - заявив Баганець.

Він також підкреслив, що у разі визнання ЄСПЛ незаконності вироків захист буде домагатися притягнення до кримінальної відповідальності причетних до засудження Юрія Луценка.

Раніше повідомлялося про те, що Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив чинним другий вирок екс-міністра, яким він був засуджений на два роки обмеження волі у справі про продовження прослуховування в рамках розслідування справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Як відомо, 7 квітня президент Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і екс-міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука. !zn

Читайте також:

Вищий спецсуд залишив чинним другий вирок Луценка

Євросоюзу недостатньо звільнення Луценка для Угоди про асоціацію

Луценко збирає соратників з Майдану у громадський рух