Захисник Тимошенко нагадав, що примусове годування прирівнюється до тортур

31 жовтня 16:05

Ратифіковані міжнародні акти мають вищу силу, ніж чинне законодавство. За міжнародними законами примусове годування - це тортури. Раніше наглядачі заявляли, що будуть годувати Тимошенко насильно.

 

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко застерігає представників Державної пенітенціарної служби від примусового годування екс-прем'єр-міністра.

Він зазначив, що відповідно до Європейської конвенції з прав людини, примусове годування прирівнюється до тортур. «Відповідно до статті 3 Європейської конвенції з прав людини, примусове годування прирівнюється до тортур», - сказав Власенко.

При цьому Власенко зазначив, що ратифіковані міжнародні акти мають вищу силу, ніж чинне законодавство.

Як повідомлялося, 29 жовтня Тимошенко заявила про початок голодування на знак протесту проти фальсифікацій результатів парламентських виборів.

30 жовтня заступник начальника управління ДПТС у Харківській області Андрій Латинський сказав, що рішення про примусове годування Тимошенко будуть приймати лікарі в залежності від стану її здоров'я. Зараз з нею проводяться роз'яснювальні бесіди, зазначив він.

«Існує інструкція, яка передбачає примусове годування, але до цього примусового годування є певні процедури, я вже їх назвав: це роз'яснювальні бесіди, це постійне спостереження за її поведінкою і станом здоров'я з боку лікарів», - зазначив Лапінський. !zn

Читайте також:

Наглядачі погрожують годувати голодуючу Тимошенко примусово

У пенітенціарній службі вирішили, раз Тимошенко голодує, то і побачення їй не потрібні

Метою голодування Тимошенко не є скасування виборів

Тимошенко продовжила голодування, незважаючи на прохання дочки