Захисник Луценка - дрібна сошка для Генпрокуратури, - Кузьмін

06 липня 08:27

Перший заступник генпрокурора знаходиться у відпустці і засідань в Генпрокуратурі, які стосувалися б захисника Луценка, проводити не міг. Кузьмін не виключає, що заява Баганця пов'язана з наближенням виборів.

 

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін спростовує, що дав доручення порушити справу щодо адвоката Олексія Баганця і заарештувати його.

Про це він сказав газеті «Коммерсант-Украина», коментуючи заяву захисника екс-глави МВС Юрія Луценка Олексія Баганця.

Баганець з посиланням на знайомого у Генпрокуратурі розповів: «Рішення Європейського суду з прав людини (у справі Луценка-ред.) викликало величезне роздратування у керівництва ГПУ, і нібито на якійсь нараді Ренат Кузьмін дав команду порушити щодо мене кримінальну справу і заарештувати».

Кузьмін пояснив, що з минулого тижня він перебуває у відпустці і про рішення Європейського суду з прав людини дізнався, перебуваючи за межами Києва. «Тому фізично ніяких засідань в Генпрокуратурі я проводити не міг», - заявив він.

«Я відповідаю за розслідування особливо важливих справ, і мені складно припустити, що хтось, окрім самого пана Баганця, вважає його важливою фігурою, якою міг би займатися центральний апарат Генпрокуратури», - сказав перший заступник генпрокурора.

Кузьмін не виключає, що заяви Баганця пов'язані з наближенням виборів.

Проти адвоката Луценка хочуть порушити кримінальну справу

«Скоро почнеться виборча кампанія, і я допускаю, що знайдеться багато охочих оголосити себе жертвою режиму», - зазначив він.

Кузьмін також заявив: «Саме пан Баганець після перемоги «помаранчевих» був направлений прокурором в Донецьку область, і це йому треба адресувати всі питання про порушення замовних справ».

«В цілому мені вся ця історія неприємна, скоро моїм прізвищем будуть дітей лякати», - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що адвокату екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексію Баганцю повідомили, що на нього готується порушення кримінальної справи. Захисник вважає, що зацікавленість ним органами ГПУ пов'язана з рішенням Європейського суду з прав людини. !zn

Читайте також:

Луценко просить залучити в якості свідків слідчих ГПУ

Луценко отримає 15 тис. євро і буде надалі відбувати термін, - джерело

Україна виконає будь-яке рішення Євросуду щодо Луценка, - Мін'юст