Захисник Тимошенко отримав стягнення за порушення адвокатської етики

19 квiтня 10:48

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури засудила критику положень нового КПК з боку Миколи Сірого.

 

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури у Закарпатській області наклала дисциплінарне стягнення у вигляді попередження на адвоката Миколу Сірого, який є офіційним захисником екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Офіційною підставою для застосування стягнення стало порушення Миколою Сірим Правил адвокатської етики", - повідомили в комісії.

На думку КДК, Сірий публічно поширював недостовірну інформацію щодо положень нового КПК, чим грубо порушив Правила адвокатської етики.

"Правила адвокатської етики, прийняті на Установчому з'їзді адвокатів у листопаді 2012 року, вимагають від адвокатів не поширювати у своїх публіцистичних матеріалах та публічних виступах відомостей, які не відповідають дійсності, або викладені неправдиво", - відзначили в комісії.

Адвоката звинуватили у публічному розповсюдженні недостовірної інформації після прес-конференції 13 листопада. На ній Сірий порадив українцям мати при собі паспорти під час вечірніх і нічних прогулянок після введення нового КПК.

"Як юрист, хочу порадити громадянам бути після 20 листопада набагато уважними та обережними. У новому КПК прописані більш жорсткі правила реагування міліції на дрібні правопорушення, які тепер можуть бути кваліфіковані як кримінальний вчинок", - говорив він. !zn

Читайте також:

Адвокат: Оскарження нового КПК у Конституційному суді не буде ефективним

Вищий адмінсуд позбавив Власенка депутатських повноважень

Захист Тимошенко своїх свідків до суду поки відправляти не хоче

Новий КПК розширив коло осіб, до яких може бути застосований арешт