За масовими отруєннями солдат стоять військові чиновники?

14 сiчня 12:23

У діях фірм з надання послуг з харчування солдатів і військових чиновників простежується зв'язок. «Дії комерсантів і військових чиновників супроводжувалися масовими отруєннями солдат саме в тих підрозділах, куди вони свої погляди спрямували. Скажу прямо: не знаю, хто автор цієї схеми, але мозок у неї, очевидно, один і той же!», - Пише Дмитро Менделєєв у своїй статті «Особливості національної військової кухні» у свіжому номері «Дзеркала тижня».

 

У діях фірм з надання послуг з харчування солдатів і військових чиновників простежується зв'язок. «Дії комерсантів і військових чиновників супроводжувалися масовими отруєннями солдат саме в тих підрозділах, куди вони свої погляди спрямували. Скажу прямо: не знаю, хто автор цієї схеми, але мозок у неї, очевидно, один і той же!», - пише Дмитро Менделєєв у своїй статті «Особливості національної військової кухні» у свіжому номері «Дзеркала тижня».

Автор зазначає, що занадто часто процес входження на ринок харчування солдат деяких комерційних структур супроводжується масовими отруєннями курсантів та солдат строкової служби деяких військових підрозділів.

Подібну ситуацію в 2008 році переживали співробітники ТОВ «Ганна-Марія», яке згодом було замінене на ТОВ «Мезон-К». У парі з зазначеним товариством на цей же ринок з боями пробивалося і ТОВ «Європродуктінвест», яке діяло за таким же сценарієм і в такій синхронності, а тому ні в кого не виникло сумнівів щодо близької спорідненості цих комерційних структур.

Аналогічні випадки отруєнь були зафіксовані протягом 2008-2010 років та у військових частинах, що обслуговуються ДП «Білоцерківський військторг» і ТОВ «Івала», яких намагалися витіснити з ринку послуг організації харчування солдатів клони «Мезон-К».

Практично щодо всіх цих комерційних структур керівництвом Міноборони робилися подібні спроби. Причому спосіб був обраний не оригінальний - проведення торгів з обмеженою участю та закупівля послуг у одного виконавця.

«Згадавши майже «покійну» компанію «Мезон-К» , не можу не згадати тих, хто брав активну участь у просуванні на ринок Міноборони самого ТОВ та його «дочірніх» підприємств. Свідомо взяв у лапки слово дочірніх, бо пул цих комерсантів тісно пов'язаний між собою по лінії засновників і керівників, а також просто родинних зв'язків», - пише автор.

«Першою, але не основний персоною в цьому яскравому співтоваристві хотілося б назвати такого собі Миколи Олексійовича Тіліпайла, людину в Міноборони не нову, в різний час побував до «Мезон-К» в якості директора в багатьох комерційних структурах. Чого варте його директорство в ТОВ «Органіка Плюс», де якийсь час була співзасновником сама законна дружина нинішнього міністра оборони Єжель Наталія Кліментіївна. До речі, засновником даного ТОВ було ТОВ «Міжрегіональний інвестиційний союз», яке в свою чергу було засноване кіпрською компанією «Оледо корпорейшн Лімітед». У зв'язку з цим чомусь у пам'яті спливає  порушена  Генеральною прокуратурою у 2003 році кримінальна справа  стосовно адмірала М. Єжеля,який  незаконно продав  кіпрській фірмі морські танкери подвійного призначення «Макіївка» і «Керч». Може, це просто збіг, і в цьому випадку кіпрська фірма, як і більшість подібних структур, що мають тісні комерційні зв'язки з України, дуже чесна і добропорядна?», - наголошується в статті.

«Не думаю, що М. Єжель, який гармонійно зайшов  у Міноборони за часів «помаранчевого» міністра оборони Ю. Єханурова в якості головного інспектора, не в курсі того, що відбувається у сфері державних закупівель у його відомстві. Дуже активний інтерес міністра до перерозподілу цього ринку, участь у «добуванні» відповідних дозволів Мінекономіки для проведення державних закупівель у одного виконавця, підписання нових договорів з добре відомими керівниками старих-нових комерційних компаній свідчить лише про те, що «прозорості» у цих процесах хоч відбавляй!», - підсумував автор.