За кордон Аваков виїхав за рішенням обласної ради «Батьківщини»

12 сiчня 13:40

Колишній голова Харківської обласної державної адміністрації, лідер Харківської обласної організації Всеукраїнської організації "Батьківщина" Арсен Аваков знаходиться за кордоном, при цьому рекомендацію виїхати йому дали в облорганізації партії.

 

"Це було рішення обласної організації - рекомендувати йому виїхати за кордон, після обшуку, який був у нього в офісі влітку, і арешту трьох осіб, які працювали в його структурі (АТ "Інвестор"). Він був не згоден з цим рішенням, але нам вдалося його переконати. Вчорашні події підтверджують, що це було правильне рішення", - сказав заступник голови облорганізації "Батьківщини" Валерій Дудко.

При цьому йому важко відповісти на питання, коли А.Аваков виїхав з України.

"Я цього не знаю. Востаннє я спілкувався з ним особисто восени у Києві", - сказав В.Дудко, відзначивши також при цьому, що не знає, де саме зараз знаходиться екс-глава Харківської облдержадміністрації.

Як повідомлялося, 7 липня минулого року пройшли обшуки у приміщенні банку "Базис", АТ "Інвестор" та інших структур, що належать А.Авакову. Глава облорганізації "Батьківщини" стверджував, що обшук проходив з численними процесуальними порушеннями і призвів до перебоїв у роботі підприємств, які перебували у цих приміщеннях, зокрема було зірвано випуск чергового номера газети "Главное".

А.Аваков у 2005-2010 роках очолював Харківську облдержадміністрацію. Восени 2010 року балотувався на пост Харківського міського голови. Посів друге місце, поступившись переможцю виборів Геннадію Кернесу 0,63%.

А.Аваков пов'язував обшук зі своєю опозиційною діяльністю та наміром балотуватися до Верховної Ради.

Міліція політичне підґрунтя справи відкидала. Вона заявляла, що слідчі дії проводилися в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом шахрайського отримання невстановленими особами земельної ділянки площею понад 700 га на території однієї з селищних рад Харківського району Харківської області. У вересні в рамках слідства у цій справі було затримано і арештовано трьох співробітників АТ "Інвестор", в тому числі голову правління Андрія Переєденка. Окрім того, у листопаді в розшук у цій справі були оголошені заступник голови наглядової ради АТ "Інвестор" (Харків) Геннадій Гайовий і співробітник АТ "Інвестор" Денис Опріщенко.