За голос на виборах до Ради будуть давати 500 гривень

01 червня 11:54

Вартість голосу на парламентських виборах, які відбудуться 28 жовтня, буде варіюватися від 50 до 500 гривень.

 

Вартість голосу виборця на парламентських виборах буде досягати 500 грн, вважає координатор виборчих програм громадянської мережі «ОПОРА» Ольга Айвазовська.

«Вартість голосу, за нашою інформацією, буде досягати 500 гривень. У якомусь окрузі це може бути і 50 грн, і 100 грн, а в якомусь це буде і більше», - сказала.

Вона зазначила, що неофіційно виборча кампанія з проведення парламентських виборів почалася. За її словами, тільки у травні активізувалися 60 потенційних кандидатів.

«Передвиборча кампанія стартувала і стартувала вона з порушенням певних міжнародних стандартів», - зазначила вона.

За її словами, за проведення агітації, підкуп виборців та фінансування компанії з анонімних джерел, потенційний кандидат не несе ніякої правової відповідальності до офіційного старту виборів 30 липня.

Айвазовська зазначила, що найбільш активно такий інструмент, як підкуп виборців, використовують представники Партії регіонів, більшість з яких є народними депутатами України, а й кандидати у мажоритарних округах від різних політичних сил, починаючи від Народної партії і закінчуючи партією «УДАР», використовують цей спосіб.

За її словами у рейтингу подарункових пайків від потенційних кандидатів лідирують Чернівці. Пакети, які роздавали ветеранам до 9 травня представники Партії регіонів, коштують приблизно 135 грн. У такі пайки входили макарони, олія, гречка, рис, цукор-рафінад. Найдешевші пайки роздавали у Вінниці та Житомирській області (вартість приблизно 28-35 грн.).

Айвазовська зазначила, що чим менше часу залишатиметься до виборів, тим активніше будуть роздавати подібні подарунки, в тому числі грошові.

Вона звернула увагу на те, що є й інший метод передачі товарів, послуг і грошей виборцям - створення благодійних фондів, які в квітні-травні стали з'являтися «як гриби після дощу», і активізувалися практично у всіх регіонах України.

Парламентські вибори в Україні заплановано на 28 жовтня. !zn

Читайте також:

ЦВК попередила Європарламент, що Тимошенко у виборах не бере участь

Регіонали роздають школярам у Дніпропетровську за 50 грн у конвертах (фото)


У Партії регіонів готові відтягувати вибори мера Києва, щоб не програти парламентські

Азаров готовий програти вибори, аби не дати засумніватися в демократії в Україні