За два дні у Донецьку госпіталізовано 30 голодуючих чорнобильців

22 листопада 14:32

У Донецьку за два дні - вчора і сьогодні - вже госпіталізовано 30 чорнобильців, які з 15 листопада голодували, протестуючи проти скорочення їм пенсійних виплат.

 

Про це сьогодні (станом на 15.30) повідомив представник ініціативної групи чорнобильців у Донецьку Володимир Сумаруков.

За його словами, «вчора до вечора було 20 госпіталізовано, а ще чотирьох голодуючих забрали родичі, сьогодні 6 людей госпіталізовано, їх забрала «швидка».

В.Сумаруков ще раз відзначив, що всім госпіталізованим вони відразу готують заміну - у голодування вступають нові чорнобильці, які беруть участь в акції протесту.

«Вчора на вечір було 47 осіб, які беруть участь у голодуванні. Справа в тому, що на місце того, кого везе «швидка», на його місце лягає наступний голодувати. Остаточну цифру - про те, чи буде сьогодні на вечір 47 людей, я не можу сказати. Один іде, другий його змінює. Ми обмежені у спальних місцях, ми не можемо людей залишати, щоб вони голодували на вулиці», - пояснив чорнобилець. І додав: «Може, до кінця вечора сьогодні буде 42 голодуючих, а завтра зранку знову буде 47 чи 50, точно не можу сказати».

Як відомо, у Донецьку біля будівлі регіонального Управління Пенсійного фонду чорнобильці продовжують голодування проти скорочення пенсійних виплат, розпочате 15 листопада.