На посаду міністра культури розглядають п'ять кандидатур

14 сiчня 09:42

Через три тижні після формування Кабінету міністрів посада міністра культури досі залишається вакантною.

 

Віктор Янукович проводить консультації щодо кандидатури міністра культури. Про це пише Коммерсант-Украина з посиланням на прес-службу адміністрації президента. "Зараз розглядаються різні кандидатури, і президент поки не ухвалив остаточного рішення. Проводиться діалог з культурною елітою",- повідомили в АП.

Голова підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини бютівець Олександр Бригинець розповів, що на посаду міністра культури претендують кілька можливих кандидатів.

"Найбільше в кулуарах говорили про призначення Ганни Герман, але тоді ще обговорювалася ідея, що Дмитро Табачник буде віце-прем'єром з гуманітарного блоку. Однак пані Герман заявила, що не буде працювати у підпорядкуванні Табачника", - розповів Бригинець.

"Тепер, оскільки Дмитро Табачник не став віце-прем'єром, можливо, знову спробують переконати Ганну Герман. Говорили також, що міністром може бути Володимир Гришко (оперний співак), Тимофій Кохан, Юрій Богуцький (діючі заступники міністра культури) або Таїсія Повалій (депутат від Партії регіонів)",- говорить пан Бригинець.

Раніше чоловік і продюсер Таїсії Повалій Ігор Ліхута заявляв журналістам, що його дружині не надходили пропозиції очолити Міністерство культури.

Нагадаємо, 24 грудня президент Віктор Янукович затвердив новий склад Кабінету міністрів на чолі з прем'єром Миколою Азаровим. Зокрема в оновленому уряді деякі міністри зберегли свої портфелі, деякі пішли на підвищення. Кільком колишнім членам Кабміну не знайшлося місця на Грушевського. При цьому Янукович не призначив тільки одного міністра - голову Мінкульту.

Джерело ZN.UA у Кабміні повідомляло, що серед претендентів на посаду міністра культури - три чиновники Мінкульту, у тому числі і екс-міністр Кулиняк, а також заступник Київського голови з гуманітарних питань. !zn

Читайте також:

На посаду міністра культури розглядають чотири кандидатури

Президент призначив новий склад Кабміну: список міністрів (ФОТО)

Міністр культури Кулиняк підбирає репертуар для Януковича і глав церков (відео)