З порядку Верховної Ради на цей тиждень зник Трудовий кодекс

21 травня 08:55

Незалежні профспілки прийшли під стіни Верховної Ради мітингувати проти Трудового кодексу. Однак проекту закону вже немає в порядку денному парламенту. Хоча минулого тижня ще був.

 

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявляє, що в планах парламенту на цей тиждень немає розгляду проекту Трудового кодексу, проти чого протестують близько 70 осіб.

«Я хотів би звернути вашу увагу на те, що у розкладі засідань Верховної Ради України на цей пленарний тиждень немає Трудового кодексу. Народ протестує. Не відомо проти чого», - сказав Литвин на засіданні погоджувальної ради у понеділок, 21 травня.

Нагадаємо, що 17 травня лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що «проект Трудового кодексу внесено до порядку денного на наступний тиждень».

«Ми не ставимо за мету неодмінно прийняти цей Трудовий кодекс. Таке завдання не стоїть. Але ми розуміємо, що зараз складається найкраща ситуація для його прийняття», - зазначив Єфремов.

Незалежні профспілки вважають, що проект Трудового кодексу істотно погіршує права найманих працівників. Як заявив 16 травня голова Конфедерації вільних профспілок України, народний депутат Михайло Волинець, у проекті йдеться про збільшення кількості робочих годин на тиждень, заборону акцій протесту тощо. !zn

Читайте також:

Незалежні профспілки 21 травня вийдуть на мітинг проти Трудового кодексу


Профспілки вимагають скоротити робочий тиждень в Україні до 35 годин

Рада прийняла доопрацьований Митний кодекс із пропозиціями президента