Ющенко заборонив однопартійцям святкувати день Соборності та Свободи

19 сiчня 13:13

Ющенко не дозволив своїм однопартійцям відзначати день Соборності та Свободи.

 

Колишній президент України Віктор Ющенко заборонив своїм однопартійцям святкувати день Соборності та Свободи на Софійській площі Києва 22 січня.

В.Ющенко підштовхує й інші опозиційні партії, про що стало відомо 18 січня після наради за участю представників УНП, «Української платформи - Собор», КУН і «Нашої України».

Вчора проходила паралельна нарада партій - членів КОД з обговорення підготовки спільного мітингу опозиції 22 січня на Софійській площі.

Чи залишилися у «Нашій Україні» діячі, які хочуть реального об'єднання демократичної опозиції у КОД, чи партійне кермо знаходиться в руках адептів п'ятої «опозиційної» колони, стане відомо вже цієї неділі, «коли у різноманітті партійних прапорів з'являться (або ж ні) знайомі помаранчеві кольори».

Нагадаємо, раніше глава адміністрації президента Сергій Льовочкін заявив, що президент Віктор Янукович особисто візьме участь у святкуванні Дня Соборності і Свободи України.

Також 22 січня буде підписано документ «непоборення». У спільному меморандумі об'єднаної опозиції будуть міститися програмні принципи взаємодії.

Як відомо, президент підписав доручення щодо святкування Дня Соборності і Свободи України 22 січня.

За даними ZN.UA приводом для скасування Дня свободи, який відзначали 22 листопада, стало те, що президент Віктор Янукович не знає, як себе поводити у цей день на офіційному рівні.