Ющенко й Соколовський прибули до суду

17 серпня 07:01

Третій президент України Віктор Ющенко та його колишній представник з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський прибули до Печерського районного суду для дачі свідчень у «газовій справі» з Росією 2009 року.

 

Напередодні суд ухвалив забезпечити примусову доставку Б. Соколовського до суду, а В. Ющенку надіслав повторну повістку.

У залі також перебувають адвокати Микола Сірий та Олександр Плахотнюк, захисниця Ю. Тимошенко, її дочка Євгенія Карр. При цьому не прийшов захисник екс-прем'єра, її чоловік Олександр Тимошенко.

На Хрещатику тривають мітинги прихильників і супротивників Ю. Тимошенко, їх зібралося відповідно близько 100 і близько 50 осіб.

У дворі суду перебуває кілька десятків журналістів.

Як стало відомо журналістам, Ю. Тимошенко привезли до суду близько 08:00.

Нагадаємо: раніше Печерський районний суд Києва доручив Генпрокуратурі встановити місця перебування колишнього президента України Віктора Ющенка, екс-представника президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського, колишнього першого заступника глави тодішнього Секретаріату президента Олександра Шлапака та екс-міністра фінансів Віктора Пинзеника.