Ющенко вважає, що всі уроки Помаранчевої революції ще не усвідомлені

23 листопада 07:54

Екс-президент вважає, що після помаранчевої революції був винесений перший великий урок - у громадян з'явилося право обирати чесну владу і готовність відстоювати свій вибір.

 

Помаранчева революція 2004 року зробила українців нацією і перетворила демократію на реальність. Але разом з тим, усі уроки того часу ще не усвідомлені. Про це заявив екс-президент України Віктор Ющенко, який прийшов до влади завдяки Помаранчевій революції в 2004 році. «Події 2004 року перетворили демократію з декларативної абстракції, якою бавилася тоді чинна влада, на реальну політичну практику. Мирна революція стала величезним компліментом національному характеру і зрілості українців», - заявив Ющенко в інтерв'ю газеті «Коммерсантъ-Украина».

На його думку, перший великий урок Майдану - це те, що у людей «з'явилося право обирати чесну владу і готовність відстоювати свій вибір». «Це урок-застереження для майбутніх владних еліт», - підкреслив він.

Другий урок - українці стали нацією, їхня національна самосвідомість була розбуджена. Третій урок - демократія вигідна, тому що політичні та економічні свободи взаємопов'язані.

- Ющенко вважає себе найкращим з усіх президентів України

«Інші уроки Помаранчевої революції ще не усвідомлені, але рішення про її офіційне заперечення або переведення в небуття - неправильне і принизливе щодо вибору мільйонів українців», - впевнений Віктор Ющенко.

Нагадаємо, 22 листопада на мітинг, приурочений до восьмої річниці Помаранчевої революції, в центрі Києва зібралося понад 200 осіб.

Міліція затримала п'ятьох активістів, які мали намір перейти на протилежну сторону Хрещатика прямо по проїжджій частині і встановити неподалік від монументу Незалежності намет. Правоохоронці повідомили, що учасників акції затримано «за здійснення дрібного хуліганства».

Пізніше міліція звільнила активістів. Їх відпустили з Шевченківського райвідділу міліції після втручання народного депутата (його ім'я не називається). !zn

Читайте також:

Затриманих на Майдані активістів відпустили (ВІДЕО)

Міліція затримала п'ятьох активістів, які відзначали річницю Помаранчевої революції (ВІДЕО)


На Майдані Незалежності річницю Помаранчевої революції святкували близько 200 осіб (ФОТО)