Ющенко вважає, що Луценка не можна тримати у в'язниці

18 травня 12:15

Екс-президент України Віктор Ющенко називає неадекватними дії правоохоронних органів щодо утримання під вартою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

 

«Я не хочу коментувати зміст самої справи, але я вважаю, що запобіжний захід, який застосовано до Луценка, не адекватний обставинам. Він міг бути на волі, міг співпрацювати зі слідством, давати належні свідчення і співпрацювати з Генеральною прокуратурою і судом», - сказав В.Ющенко журналістам у середу, 18 травня.

За його словами, якщо у Генеральної прокуратури і були підстави для утримання під вартою Ю.Луценка, то вона не довела це аргументовано і, на його думку, це є найбільшою проблемою, чому сьогодні існують полярні точки зору щодо цієї справи.

Нагадаємо, що Ю.Луценка було затримано 26 грудня 2010 року підрозділом СБУ «Альфа» біля його будинку у Києві. Відтоді він перебуває під вартою.

Після рішення Апеляційного суду м.Києва 21 квітня щодо продовження його арешту до 26 травня 2011 року, Ю.Луценко оголосив про початок голодування. Зараз він знаходиться у Київській лікарні швидкої допомоги.