Ющенко розповів, чому його досі не посадили

26 червня 11:20

Екс-президент Віктор Ющенко уникнув тюремного ув'язнення, а також залишився живим завдяки тому, що, перебуваючи на посаді глави держави, не скоював злочинів.

 

Третій президент України (2005-2010 рр.) Віктор Ющенко заявляє, що не скоював злочинів проти української нації.

«Ви питаєте, чому я живий, чому я не в тюрмі? Тому що я не здійснював злочинів проти цієї нації», - заявив Ющенко на прес-конференції у вівторок в Києві, відповідаючи на питання журналіста, чому його колишні соратники в даний час засуджені, а він знаходиться на волі.

Нагадаємо, що Тимошенко була засуджена на 7 років позбавлення волі за 365-ю статтею Кримінального кодексу за перевищення службових повноважень під час підписання газових угод з Росією в 2009 році.

Луценко визнали винним у скоєнні посадових злочинів і засудили до 4 років позбавлення волі.

Раніше в Раді неодноразово робилися спроби звільнити Тимошенко і Луценка за допомогою змін до законів, проте вони завжди блокувалися парламентською більшістю.

5 вересня 2004 року Ющенко, будучи кандидатом в президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України, після чого відчув нездужання і 10 вересня того ж року він госпіталізований у віденську клініку. Лікарі заявили, що Ющенка отруєно діоксином, до того ж отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза наприкінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка. !zn

Читайте також:

Ющенко поскаржився, що 8 років живе з діоксином в організмі


Колишній заступник Луценкa про отруєння Ющенка: Горілку закушувати треба правильно

Климович: Ющенко знає, хто його отруїв