Ющенко отримав від інституту політики Доула нагороду за Майдан

20 вересня 08:43

Екс-президент України Віктор Ющенко отримав від інституту політики Сенатора Доула (м.Лоуренс, Канзас, США) нагороду Dole Leadership Prize, яка щорічно присуджується особі або групі, чиє служіння державі надихає інших. Про це повідомила прес-служба партії «Наша Україна».

 

Ця відзнака також супроводжується грошовою нагородою у 25 000 $.

Як сказав директор інституту Білл Лейсі, екс-президента нагороджено за те, що він заступився за демократію і дійсно допоміг своїй країні в дуже важкий і неспокійний момент під час Помаранчевої революції.

Лауреатами Dole Leadership Prize були Джордж Буш, Лех Валенса та Джон Льюїс.

«Майдан приніс українцям упевненість у власних силах. Тепер ми готові захищати свої громадянські права. Він довів, що влада залежить від народу, що все-таки народ, українська нація є справжнім джерелом влади. І у силах кожного з нас змінити власне життя, вибороти власну свободу, вибороти власні права», - заявив у своєму виступі в рамках осінніх зустрічей в Інституті політики Сенатора Доула (м.Лоуренс, Канзас, США)

В ході візиту В.Ющенко зустрівся з Білом Лейсі, директором Інституту Доула, з керівником Університету, канцлером Бернадетт Грей-Літл та основним донором Інституту Брайаном Кінгом, а також членами Дорадчої ради Інституту Доула.

Нагадаємо, що головним своїм проектом на майбутнє В.Ющенко назвав екранізацію роману Василя Шкляра «Чорний ворон» про визвольну боротьбу на початку 20-х років минулого сторіччя.