Ющенко: Окупанти під червоним прапором знищили мільйони українців

15 травня 13:23

Представники націонал-демократичних партій Україні вшанували пам'ять жертв сталінських репресій у Національному заповіднику «Биківнянські могили» в Київській області.

 

На заході були присутні представники «Нашої України» на чолі з лідером партії Віктором Ющенком, партії «За Україну!» на чолі з лідером В'ячеславом Кириленком, партії «Фронт Змін» на чолі з лідером Арсенієм Яценюком. Також були присутні представники партії «Батьківщина», «Свобода», Народного руху України, Української народної партії, КУН, УНА-УНСО та інших.

Представники різних конфесій в Україні відслужили панахиду за загиблими в Биківнянському лісі.

В. Ющенко, виступаючи на мітингу, заявив, що «Биківня є символом злочинів, які чинилися під червоним прапором».

Він зазначив, що Биківня - найбільша братська могила в Україні, де покоїться цвіт нації.

За його словами, саме під червоним прапором в українців забирали життя, пам'ять, історію, мову. Під цим прапором творили найбільшу гуманітарну катастрофу - Голодомор 1932-1933 років.

«Я відверто скажу, що за останні роки не переживав такої травми, яку пережив 9 травня. Якою треба бути нацією, щоб вийти в цей день і стати під червоним прапором?»- запитав В. Ющенко.

Також, на його переконання, у формуванні нації, серед іншого, варто дати відповідь і на те, чому стали можливими злочини в Биківні.

«Є люди, які ще ходять під червоним прапором, - це великий блуд, це велика брехня, але це відбувається, на мою думку, з однієї причини - ми до цих пір не можемо дати відповідь на те, чому сталася Биківня, чому стався Голодомор 1932-1933 років», - сказав В. Ющенко.

На його думку, справа не тільки особисто в Сталіні, а й у тому, що так комуністична влада по-окупаційному ставилася до України. За його словами, лише окупаційна влада забороняє мову, знищує людей. «На національній мові не говорять лише окупанти, раби і дурні», - підкреслив В. Ющенко.