Ющенко дасть свідчення у справі Тимошенко не раніше 15 серпня

05 серпня 08:09

Екс-президент України Віктор Ющенко дасть свідчення у кримінальній справі стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо підписання газових контрактів з Росією у 2009 році після повернення з відпустки. Про це УНІАН повідомила прес-секретар В.Ющенка Ірина Ванникова.

 

За її словами, 28 липня на адресу В.Ющенка надійшло повідомлення про необхідність прибути до Печерського райсуду Києва і дати свідчення у справі щодо Ю.Тимошенко. Однак у зв'язку з тим, що екс-президент перебуває у плановій відпустці за межами України, він не зміг цього зробити, додала І.Ванникова. Відповідне клопотання, за її словами, 29 липня направив на ім'я судді Печерського райсуду Родіона Кірєєва адвокат В.Ющенка.

«Віктор Андрійович перебуває у відпустці, як і кожна людина, він має право на це. Як тільки В.Ющенко повернеться в Україну, він зможе прийти до суду і дати свідчення. В.Ющенко жодним чином не планує ухилятися від дачі свідчень у кримінальній справі, порушеній щодо Ю.Тимошенко, і готовий співпрацювати», - сказала І.Ванникова.

За її інформацією, В.Ющенко орієнтовно повернеться в Україну після 15 серпня.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва доручив Генпрокуратурі встановити місця перебування колишнього президента України Віктора Ющенка, екс-представника президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського, колишнього першого заступника голови тодішнього Секретаріату президента Олександра Шлапака та екс-міністра фінансів Віктора Пинзеника.