Ющенко задумався про можливість знову піти в президенти

25 лютого 18:35

Віктор Ющенко заявив, що "найбільшу шкоду принесла Тимошенко, розколовши демократичні сили".

 

Екс-президент Віктор Ющенко не виключив, що знову буде балотуватися на виборах глави держави.

В інтерв'ю виданню "КоммерсантЪ-Власть", відповідаючи на питання, чи планує він брати участь у президентських виборах, Ющенко сказав: "Не знаю".

При цьому він додав, що не виключає для себе цю можливість.

"Не виключаю. Я вважаю, що це буде з точки зору моїх переконань правильно. Я ухвалю рішення", - запевнив Ющенко.

Коментуючи свою поразку в 2010 році, коли він пішов з рейтингом в 5-6%, Ющенко поклав частину відповідальності за це на екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

"Найбільшу шкоду принесла Тимошенко, звичайно. Людина, що взяла участь у тому демократичному русі, всіляко підтримувала його, а потім стала головним опонентом, брехливо експлуатуючи почуття, які у неї були відсутні. Я виходив з того, що не важливо, хто буде прем'єром. Головне - це буде мій соратник, для якого національні інтереси вищі за все", - заявив він.

На думку Ющенка, він зробив тоді помилку, призначивши Тимошенко головою уряду.

"І це врешті-решт обернулося розколом демократичних сил. Коли демократичні сили почали примірятися до того, що їх очолить Тимошенко, а не президент, у нас вже не вистачало сил боротися з комуністами, з Януковичем. Руки були зайняті внутрішнім протистоянням. Це найбільше вплинуло на потенціал демократів", - вважає він.

Нагадаємо, на президентських виборах у 2010 році Віктор Ющенко програв ще в першому турі, набравши всього 5,45% голосів. До другого туру тоді пройшли Віктор Янукович і Юлія Тимошенко: перемогу отримав Янукович, набравши 48,95% проти 45,47% у Тимошенко. Чергові президентські вибори в Україні мають відбутися в 2015 році. !zn

Читайте також:

Ющенко відібрав у опозиції два з половиною мандата

На президентські вибори влада буде виштовхувати кандидатів на зразок Медведчука або Хорошковського, - Луценко

Соціологи вважають Тягнибока найслабшим суперником Януковича у другому турі