Ющенко і Бондарчук продовжують ділити партію: "Наша Україна" може провести два з'їзди

11 лютого 17:21

З'їзд партії збираються провести як прихильники Бондарчука, так і прихильники Ющенка. Перші запланували захід на березень, другі - на травень.

 

Організаційний комітет з'їзду партії "Наша Україна" під головуванням голови політради Сергія Бондарчука 10 лютого ухвалив рішення про проведення з'їзду цієї партії у Києві 2 березня.

Як повідомила у понеділок, 11 лютого прес-служба "Нашої України", комітет збирався за офіційною адресою партії: вул. Спаська, 37.

За інформацією прес-служби, до складу оргкомітету увійшли 29 представників більшості регіональних організацій (АР Крим, Волинська обл., Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська обл., Київ, Севастополь, ЦКРК, виконком), у тому числі голови та заступники обласних організацій партії, керівники виконкомів партії і представники міських і районних організацій.

Мета проведення з'їзду: звіт і обрання нових керівних органів партії "Наша Україна"; визначення нової стратегії об'єднання й модернізації демократичних, патріотичних сил.

Разом з тим, як повідомив виконуючий обов'язки голови політичної ради партії Зиновій Шкутяк, з'їзд "Нашої України" на чолі з Віктором Ющенком відбудеться 18 травня.

"Політична рада партії 9 лютого 2013 року прийняла низку важливих рішень: відповідно до статуту партії провести перереєстрацію членів партії протягом двох місяців, призначити дату чергового з'їзду політичної партії "Наша Україна" на 18 травня 2013 року", - йдеться у зверненні Шкутяка.

У повідомленні також вказується, що партія на чолі з Ющенком не допустить "створення нелегітимних паралельних структур шляхом рейдерського захоплення партії, проведення незаконних конференцій і навіть з'їзду".

Як повідомлялося, вранці 9 лютого Київська міська організація партії "Наша Україна" виключила Ющенка з лав політсили. Про це рішення заявив голова політради "Нашої України" Бондарчук.

Згодом прихильники Ющенка в політраді НУ вирішили скасувати прийняте київським осередком рішення про виключення Ющенка з "Нашої України". Більше того, політрада звільнила Сергія Бондарчука з посади голови політради у зв'язку з дискредитацією ним партії "Наша Україна" та її лідера, а також у зв'язку з порушенням рішення президії. !zn

Читайте також:

Ющенка повернули в лави "Нашої України" рішенням політради

В помсту за Ющенка, його прихильники звільнили голову політради Бондарчука

Ющенка виключили з "Нашої України", він більше не лідер партії