Євросуд не допоможе Тимошенко у звільненні, - Олійник

26 квiтня 09:21

Якщо ЄСПЛ винесе рішення на користь екс-прем'єра, відновити її права буде неможливо через те, що вона вже відбуває покарання.

 

У Партії регіонів вважають, що позитивне рішення Європейського суду з прав людини за скаргою Юлії Тимошенко не дало б підстав для припинення відбування ними покарання. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

"Стадія арешту у справі Юлії Тимошенко вже минула, і якщо ЄСПЛ винесе рішення на її користь, відновити її права буде неможливо! Як запобіжний захід арешт до неї не застосовується, зараз Тимошенко вже відбуває покарання".

Він нагадав, що з аналогічною скаргою - про незаконне затримання і арешт в ЄСПЛ звертався екс-глава МВС Юрій Луценко, пише "Коммерсант-Украина".

"Рішення ЄСПЛ на користь пана Луценка ніяк не позначилося на його статусі - він відбував покарання, держава виплатила йому грошову компенсацію (15 тис. євро)", - констатував Олійник.

Як відомо, захист Тимошенко подав до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) скаргу на державу Україна за незаконний арешт екс-прем'єра і утримання під вартою до винесення судом вироку, за яким Тимошенко зараз відбуває покарання.

Раніше захисник екс-прем'єра Сергій Власенко висловив думку, що відновити права Тимошенко за рішенням ЄСПЛ можна, лише випустивши її на свободу - хоча за міжнародними нормами країна сама обирає, як відновити права позивача. !zn

Читайте також:

Європейський суд визнає правоту Тимошенко, але не звільнить її, - адвокат екс-прем'єра

Рішення Євросуду у справі Тимошенко зобов'яже Януковича звільнити її

В опозиції впевнені, що до листопада Тимошенко буде на волі

Голова комісії суддів України порадив менше звертати уваги на рішення ЄСПЛ