Євроспостерігачі підготують доповідь щодо справ Тимошенко і Луценка до 9 січня

04 сiчня 15:04

На 9 січня запланована зустріч президента Європарламенту зі спостерігачами, на якій і буде представлена ​​доповідь щодо справ Тимошенко і Луценка.

 

Мандант спостережної місії Європарламенту у складі екс-президента Польщі Олександра Квасьневсого і екс-голови ЄП Пета Кокса за справами екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка закінчився в минулому році, а 9 січня президент ЄП Мартін Шульц отримає остаточну доповідь місії.

Саме на 9 січня запланована зустріч, на якій, як очікується, і буде представлено остаточну доповідь місії за результатами роботи в Україні.

Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від ЄП за судовими процесами над Тимошенко і почали роботу 11 червня 2012 року. Відповідні домовленості були досягнуті між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Шульцем.

Пізніше їхній мандат був розширений: окрім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами Луценка і колишнього глави Міноборони Валерія Іващенка.

Проміжну доповідь місії було передано керівництву ЄП у жовтні минулого року. Робота самої місії була припинена на період виборчої кампанії в Україні і відновлена ​​після закінчення виборів, які пройшли 28 жовтня. !zn

Читайте також:

Україна не збирається звільняти Тимошенко заради угоди про асоціацію з ЄС

Євросоюз розчарований, що Тимошенко і Луценко не можуть брати участь у виборах

Відмова в реєстрації Тимошенко і Луценка позначиться на відносинах України з Євросоюзом