Євросоюзу недостатньо звільнення Луценка для Угоди про асоціацію

10 квiтня 11:11

Українська влада повинна вирішити ще одне питання щодо вибіркового правосуддя, яке залишається невирішеним, зазначають в Європейській комісії.

 

Європейська комісія вітає помилування екс-глави МВС Юрія Луценка, але підкреслює, що цього мало для підписання з Україною Угоди про асоціацію. Про це заявила в інтерв'ю "Голосу Америки" прес–секретар Європейської комісії Майя Кочьянчич.

"Ми вітаємо звільнення Юрія Луценка та іншого міністра (Георгія Філіпчука) з в'язниці. Ми вважаємо, що це важливий крок у правильному напрямку, але одночасно ми закликаємо українську владу терміново виконати те, що зафіксовано в підсумковому документі, підписаному нами у грудні", - заявила вона.

"А точніше - вони повинні вирішити ще одне питання щодо вибіркового правосуддя, яке залишається невирішеним", - пояснила прес-секретар Європейської комісії.

- В АП вважають, що помилування Луценка відкриває шлях до асоціації з ЄС

Нагадаємо, в адміністрації президента України переконані, що звільнення екс-глави МВС Юрія Луценка створює належну політичну атмосферу для підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

Як відомо, 7 квітня президент Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і екс-міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука. !zn

Читайте також:

Луценко збирає соратників з Майдану у громадський рух

Луценко не бачить серед лідерів опозиції гідного стати президентом

"Виходець" із "Батьківщини" запропонував скласти свій мандат на користь Луценка